Javulóban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban februárban –  derül ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek előzetes eredményét pénteken tették közzé.

A fogyasztói hangulatindex 97,6 pontra emelkedett a februári 95,7 pontról, miközben elemzők 97,0 pontra számítottak.
Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója 85,7 pontról 86,7 pontra, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató pedig 111,2 pontról 114,5 pontra emelkedett.
Az egyéves időtávú inflációs várakozás 2,4 százalékra csökkent az előző havi 2,8 százalékról, míg az öt-tíz éves inflációs várakozás 2,2 százalékra mérséklődött a januári 2,5 százalékról.
A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felmérés keretében legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjú keretében.

 

Leave a comment

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>