A vinyl padló innovatív rétegszerkezete

Az utóbbi években a vinyl padló láthatóan elkezdett felzárkózni a laminált padlók népszerűségi szintjére, ami várható volt, hiszen a két burkolttípus sok tekintetben rokonságban áll egymással.

A vinyl padlónak azonban jó ideig meg kellett küzdenie számos előítélettel, amelyek a linóleummal való téves asszociáció során alakultak ki sokakban. Mára viszont olyan sok pozitív referencia terjedt el, hogy már széles körben nyitottak a vásárlók a különféle vinyl termékek iránt, sőt egyre többen fedezik fel azok kimagasló innovatív erejét. Hogy jobban megértsük ezt a „vonzalmat”, érdemes részletesebben is megvizsgálni a vinyl padló egyik legjelentősebb technológiai innovációját, amely az egyedi rétegszerkezetében található:

4 rétegű szerkezet:

A hordozóréteg egy strapabíró PVC réteg, amely egyszerre merev és kezelhető. A vinyl padlónak sikerült kifejlesztenie azt, amelyet más műanyag padlók nem tudtak, vagyis hosszú távon ellenáll a kopásnak, egyúttal könnyen formázható és telepíthető.

A következő réteget képezi a laminált padlónál is jól ismert nyomtatott dekoráció, amely képes élethűen tükrözni meleg- és hidegburkolatok mintázatának számtalan változatát.

A szerkezet harmadik szintje egy PVC védőrétegből áll, majd legfelül található az a speciális felületvédő réteg, amelyet PUR-nak nevezünk. Ez a két védőréteg, együtt hozz létre a vinyl padló rendkívüli tartósságát. Ennél a padlótípusnál ezért nincs szükség vaxolásra, csiszolásra és speciális karbantartási munkára, ráadásul nagyszerűen ellenáll a víz, a hőmérséklet és a fény behatásainak, továbbá a kopásnak és különféle állagsérüléseknek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük