Az óvodai udvari játékok szerepe a gyerekek fejlődésében

A játszótéri játékok esetében különösen oda kell figyelni arra, hogy a gyerekek számára ne csak az élvezetek, hanem a biztonság is adott legyen. Erre az óvodai udvari játékok esetében még jobban oda kell figyelni, mert kevesebb felnőtt figyelem jut a gyerekekre.

Az óvónénik egy egész csoportot kell, hogy figyeljenek, így meg kell, hogy könnyítsük a dolgukat biztonságos játékokkal. Ezek az óvodai udvari játékok sok különféle előírásnak kell, hogy megfeleljenek, melyek biztosítják majd a rajtuk játszó gyerekek biztonságát.

Az óvodai udvari játékok kategóriáján belül mindenféle játékot találunk sok webshop kínálatában, melyek a kerti játékok körében előfordulhatnak. Homokozók, mászó várak, tornaórai felszerelések mind szerepelnek ezen a listán. 

Fontos, hogy különösen a mai jóléti társadalomban a gyerekek számára legyenek megfelelő lehetőségek a testmozgásra. Egyre egészségtelenebbül élünk és ez nem csak a felnőttekre igaz, hanem a gyerekekre is. Bár a szülők a legjobbat akarják a gyerekeknek állításuk szerint, de sokszor ők maguk ártják nekik a legtöbbet azzal, hogy egészségtelen ételekkel tömik őket, nem mozgatják őket rendszeresen, nem viszik őket szociális tevékenységeket űzni, 
A játszótér is egyfajta szociális tér, ahol rengeteg izgalmas tevékenységen át taníthatjuk a gyerekeket nem csak arra, hogy hogyan másszanak fel a várra, hanem arra is, hogy hogyan legyenek egymással türelmesebbek. Ha már egyre kevesebb testmozgással élik az életüket az emberek és egyre ingerszegényebb körülményeket biztosítanak a gyerekeknek, akkor legalább az óvodai udvari játékokon legyen alkalmuk jókat palincolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük