A szobák „ötödik fala”, avagy a laminált padló előnyei

A megfelelő odafigyeléssel és energiaráfordítással kiválasztott padló típus később hosszútávon meghozza eredményét. Ilyenkor azonban egyszerre kell az életmódunkba illeszthető karbantartási rutint is átgondolni, valamint az esztétikai szempontokat.

A jól megválasztott padló nem lóg ki otthonunk stílusából, hanem szinte belesimul abba, mégis észrevehető az általa megteremtett hangulat lakásunkban. Amikor laminált padló mellett tesszük le a voksunkat, nemcsak egy divatos választásnak hódolunk, hanem számos előnyt is könyvelhetünk el magunknak hosszútávon. Mint például azt, hogy egy laminált padló könnyen takarítható. Általában porszívózni érdemes, mellyel a padló élettartamát is növelhetjük, a leragadt foltok eltávolítására pedig egy kicsavart, nedves ronggyal törölhetjük át időközönként a laminált padlót. Fontos kiemelni, hogy az egyik leggazdaságosabb választásról is beszélhetünk, hiszen kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy kevésbé hozná a szintet a többi padlóburkolathoz képest, sőt, hosszabb élettartammal számolhatunk laminált padló választása esetén.

Jó kopás-és karcállóságú, számos méret és szín közül van lehetőségünk válogatni, és szinte bárhol használhatjuk, nem lóg ki a sorból. Még megemlítendő a hang-és hőszigetelő funkciója, valamint a szilárdsága. Lefektetésénél érdemes gondot fordítani arra, hogy átvegye az adott helyiség hőmérsékletét. Emiatt érdemes kicsit kiteríteni a padlót az adott helyen, ehhez pedig a felületet előtte megfelelően kell előkészíteni, nehogy egyenetlen legyen, ami a hibás illesztéshez vezethet. Plusz előnye, hogy padlófűtésre is tökéletesen megfelelő padló, ennek megtervezésében segítségünkre szolgálnak a bolti értékesítők. A lorincparkett.hu oldalán számos hasznos részletet megtalálunk a laminált padlóval kapcsoltban, további kérdés vagy érdeklődés esetén keressük fel boltjukat Budapesten, a XVIII. kerületben, ahol készséggel állnak rendelkezésünkre a vásárlás során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük