A szervertípusok közötti különbségek

Nem léteznének különböző online felületek, weboldalak, webshopok, blogok, ha nem lenne ma a piacon lehetőség szerver bérlésre. Bár ezeknek a felületeknek a fenntartása meglehetősen magas és költséges, de ez elsősorban a programozói munka miatt van.

A szerver bérlés azonban egy kifejezetten pénztárcabarát dolog. Ha mondjuk nagy forgalmat generál az adott felületünk, akkor nagyobb éhséget kell kielégítenie az oldalnak, ilyenkor lesz szükségünk kisebb, vagy nagyobb méretű szerver bérlésre.

A tárhely szolgáltatók kínálatában érdemes körbenézni mielőtt egy konkrét csomag mellett letennénk a voksunkat, mert számos konstrukció létezik és lehet, hogy egy olcsóbb jobban megéri majd nekünk, mint hogy azonnal egy szerver teljes kapacitását igénybe vegyük. Ráadásul a számos konstrukcióhoz további szolgáltatások is tartozhatnak, mellyel még előnyösebbé tehetik az ajánlatot a számunkra.  Vannak helyek, ahol az árban benne vannak a honlap elkészítéséhez szükséges applikációk is, segítenek az elkészítésben.

Manapság tárhelyet vásárolni a hétköznapi élethez is hozzátartozik, tehát nem csak akkor válik ez a dolog szükségszerűvé, ha weboldallal, online üzlettel rendelkezünk, hanem hétköznapi emberként is szükségünk lehet erre, ha képeket és egyéb virtuális tartalmakat szeretnénk online tárolni. Ilyenkor természetesen nem a szerver bérlés az, ami üzenettel bír számunkra. Telefonjainkkal készített képek tárolására is szükségszerű lehet a tárhely bővítés, ha pedig több évnyi fotó és dokumentum tárolást szeretnénk biztonságosabban intézni, akkor egy VPS vagy egy VPS Cloud is tökéletesen megfelelő lesz számunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük